Skip to Content Skip to Navigation

Gather

Moxie
Kitchen + Cocktails

Click here to skip to content
Banner image for project Moxie

Project url has been copied to clipboard.

Moxie Kitchen + Cocktails

  • Architecture

ai3 collaborates with husband and wife team Tom Gray and Sarah Marie Johnston to create a signature restaurant as bold and inventive as its owners. Personal touches make up this award-winning design.

Design, food and ambiance work together holistically in a space that is anything-but-cookie-cutter.

The ai3 design team created Moxie from the ground up, mixing wood, brick and translucent glass with bold angles and exposed structural steel to express Moxie’s slightly organic, but thoroughly modern attitude. These elements also reflect the sustainable goals that Gray and Johnston set out to achieve.
To have moxie means to have gusto and exuberance: the precise words ai3 used as a springboard for design inspiration.

Details throughout Moxie reveal clever infusions of the owners’ personality.

From the outside, Moxie announces itself to be hip and fresh. The 2-story building features an exterior clad with reclaimed wood and brick with large letters spelling out the restaurant’s name. Artwork and storage are central to the design. Custom murals were sourced locally and created by friends of Gray and Johnson.

Creative storage for Moxie’s wine collection is another central element.

It also defines the space with shelving and cabinetry throughout. A wide range of decorative lighting adds to the character and interest. Metal sconces and blown glass pendant light fixtures work in tandem with the natural light and textured glass clerestory windows.

ai3 designed Moxie for flexibility, developing a layout and functional space to handle diverse crowds.

There are multiple gathering spaces that range from outdoor patios to a private dining room. Round leather tufted booths clad with metal exteriors are a focal point in the dining room. Banquettes warm the space with texture, pattern and bold red and gold accents. The private dining room is more intimate with dark painted brick and a custom wood projection wall. Columns help divide the space and wood veneer panels overlaid with screened maps to bring personality and narrative to the space.
“In addition to being impressed with ai3’s creativity, professionalism and experience, we’ve never been involved in a restaurant project where storytelling and personal interpretation was so intertwined in the design process. That’s ultimately why we selected ai3.”

Get in touch

Be free to dream with ai3 and start your project today

Projects

Related Projects